Kako dijeliti fotografije i videozapise s iCloudom

iCloud nudi mnogo više od rješenja za sigurnosno kopiranje i pohranu u oblaku. Na primjer, iCloud nudi značajke koje dijele fotografije / videozapise s prijateljima i članovima obitelji čine ugodnim iskustvom. Fotografije / videozapise možete dijeliti pomoću iOS uređaja, Maca (OS X v10.9 ili noviji i iPhoto ili Aperture), Apple TV-a ili Windows PC-a (Windows 7 ili noviji) i iCloud Control Panel 3.0 ili noviji. U svrhu ovog članka pokazat ćemo kako možete dijeliti fotografije / videozapise na iOS uređaju ili Macu. Evo kako:

Očito je da biste mogli koristiti ovu značajku, potreban vam je iCloud račun. Ako ga nemate, lako ga možete postaviti.

Kako omogućiti ovu značajku

Na iOS uređaju jednostavno dodirnite Postavke> iCloud> Fotografije i omogućite dijeljenje fotografija.

Na vašem Macu idite na izbornik Apple ()> Postavke sustava, zatim odaberite iCloud, a zatim kliknite gumb Opcije ... pored iPhonea ili Otvora. Zatim odaberite Dijeljenje fotografija.

Imajte na umu da datoteke u iCloud Photo Sharingu ne koriste vašu iCloud pohranu.

Kako dijeliti fotografije i videozapise

Da biste to učinili, morate stvoriti zajednički stream. Evo kako:

Na vašem iOS uređaju (iPhone, iPad ili iPod touch)

1. Pokrenite aplikaciju Fotografije

2. Dodirnite Dijeljeno

3. Dodirnite Stvori novi tok

4. Unesite ime, a zatim taknite Next

5. Pozovite svoje prijatelje (možete unijeti iz kontakata ili e-adrese), a zatim dodirnite Stvori

Sada je vaš zajednički stream stvoren, ali je prazan. Da biste dodali fotografije ili videozapise, dodirnite novi zajednički stream koji ste upravo stvorili, a zatim dodirnite znak (+) da biste dodali fotografije ili videozapise.

6. Odaberite svoje slike ili videozapise za dijeljenje, a zatim dodirnite Gotovo

7. Sada morate unijeti opis, a zatim dodirnite Objavi.

Sada se vaše odabrane datoteke dijele s osobama koje ste odabrali. Pozvani prijatelji primit će e-poruku s obavijesti o vašoj pozivnici da se pretplate na vaš stream.

Da biste promijenili postavke streama, taknite Photos> Shared> vaš stream, a zatim taknite People. Ovdje možete pozvati još ljudi. Možete ukloniti i prethodno pozvane osobe. Možete omogućiti ili onemogućiti značajku koja vašim prijateljima omogućuje dodavanje fotografija i videozapisa u vaš stream. Također možete dopustiti bilo kome da pregledava vaše zajedničke videozapise ili fotografije na iCloud.com. Ako uključite ovu značajku, vidjet ćete javni URL koji možete podijeliti s ljudima. Posjetom ovog URL-a na bilo kojem uređaju i bilo kojoj platformi (mobilnom, računalu itd.), Svatko može vidjeti i preuzeti vaš dijeljeni stream. Vaši će pretplatnici biti obaviješteni kad u ovaj stream dodate još fotografija ili videozapisa.

Ako želite primati obavijesti kada vaši prijatelji lajkaju, komentiraju ili dodaju fotografije ili videozapise, možete i to uključiti.

Ako želite izbrisati svoj stream, jednostavno taknite Photos> Shared> Streams> taknite stream koji želite izbrisati> People pa dodirnite Delete Photo Stream. Napominjemo da kad izbrišete stream fotografija s jednog uređaja, on će biti uklonjen sa svih vaših uređaja.

Na vašem Mac OSX-u pomoću iPhoto ili Aperture

Možete koristiti iPhoto ili Aperture za stvaranje zajedničkog streama fotografija. Koraci su vrlo slični u oba softvera:

1. Lauch iPhoto ili otvor blende

2. Odaberite fotografiju / video (ili fotografije / videozapise) za dijeljenje

3. Kliknite gumb za dijeljenje

4. Odaberite iCloud, a zatim Nova fotografija

5. Unesite e-poštu svojih prijatelja i ime streama, a zatim kliknite U redu.

Sada odabrane videozapise / fotografije dijelite s prijateljima.

Da biste upravljali ovim dijeljenim streamom na Macu, odaberite iCloud u iPhoto ili Aperture, a zatim kliknite gumb s informacijama. Ovdje možete dodati / ukloniti pretplatnika ili promijeniti druge postavke. Možete dopustiti svojim pretplatnicima da dodaju fotografije ili videozapise u vaš stream. Također možete omogućiti ili onemogućiti prikaz javnog URL-a na icloud.com.

Da biste izbrisali zajednički stream na Macu, kliknite iCloud, zatim odaberite paru koju želite ukloniti, a zatim pritisnite Command-Delete. Opet kad uklonite zajednički stream sa svog Mac računala, uklonit će se i sa svih ostalih uređaja.

Povezano: Privatne informacije pohranjene na fotografijama snimljenim na iOS uređajima, iPhoneima, iPadima ili iPod touchima

Najnoviji postovi