Kako onemogućiti My Photo Stream, iCloud Photo Library bez gubitka medija

Apple ima nekoliko metoda kojima korisnici mogu dijeliti ili pohranjivati ​​slike putem oblaka. Ovo je, naravno, koristan način da trajne kopije medija čuvate negdje drugdje, osim na uređaju.

Ali što se događa ako slučajno isključite ili onemogućite jednu od ovih značajki - brišu li se vaše fotografije? Kratki odgovor je: vjerojatno ne, ali ima nekoliko stvari koje morate imati na umu.

Evo što trebate znati o onemogućavanju iCloud dijeljenja fotografija, My Photo Streama i iCloud Photo Library bez da ijedna vaša slika ili videozapis nestane u zaboravu.

iCloud dijeljenje fotografija

iCloud dijeljenje fotografija zgodan je način za jednostavno dijeljenje fotografija i videozapisa s određenim drugim ljudima.

Možete stvoriti zajednički album fotografija i pozvati druge ljude koji mogu pregledati i potencijalno urediti taj album. To tehnički nije usluga pohrane koja se temelji na oblaku, ali djeluje na sličan način.

POVEZANO:

  • Kako izraditi sigurnosnu kopiju iClouda na vanjskom pogonu
  • Kako preuzeti fotografije s iClouda na Thumb Drive
  • Sve o novim iCloud značajkama sinkronizacije poruka

No, postoje neke zabrinutosti oko onemogućavanja značajke ili brisanja zajedničkog fotoalbuma.

Kako to onemogućiti, a da ništa ne izgubimo

Općenito, fotografije ili videozapisi koje dodate u zajednički album fotografija i dalje će ostati na uređaju. Zbog toga značajku možete lako onemogućiti bez gubitka vlastitog sadržaja.

No, fotografije će se izbrisati s uređaja drugih korisnika koji imaju pristup zajedničkom albumu ako ga izbrišete.

Opet, nitko ništa ne gubi na svom primarnom uređaju. No, imajte na umu ako prijatelj izbriše fotografiju koju želite zadržati ili obrnuto.

Moj Photo Stream

Appleov My Photo Stream platforma je zasnovana na oblaku koja omogućava korisnicima da fotografije snimljene s jednog uređaja prebace na druge u svom ekosustavu.

To, međutim, ima svoja ograničenja. Na primjer, My Photo Stream sinkronizira samo slike - ne i videozapise, pa čak ni Live Photos.

Slično tome, My Photo Stream također će samo gurnuti najnovijih 1.000 slika na druge uređaje.

Budući da povlači fotografije iz korisnikovih različitih Appleovih proizvoda, postoji određeni prostor koji onemogućava značajku bez brisanja bilo kakvih slika.

Kako to onemogućiti, a da ništa ne izgubimo

Ako onemogućite My Photo Stream, uklonit će sinkronizirane fotografije s uređaja koji trenutno koristite.

Međutim, platforma neće automatski izbrisati te slike. I dalje će biti na uređajima koji su ih prenijeli u My Photo Stream.

Ako koristite macOS, postoji čak i mogućnost spremanja kopije slika u My Photo Stream na vaš lokalni pogon. Jednostavno idite na Fotografije -> Postavke -> iCloud  i potvrdite okvir My Photo Stream da biste lokalno spremili sve svoje slike.

iCloud biblioteka fotografija

I na kraju, iCloud Photo Library vjerojatno je najcjelovitija platforma za pohranu fotografija u oblaku.

Kad je omogućena, značajka će automatski pohraniti sve fotografije i videozapise koje snimite u iCloud.

To olakšava pristup različitim medijskim sadržajima kroz čitav Appleov ekosustav. Ali to stvara neke probleme ako ikad poželite onemogućiti iCloud Photo Library.

Kako to onemogućiti, a da ništa ne izgubimo

Od ovih opcija, korisnici mogu naići na probleme s medijima koji se najviše brišu u iCloud Photo Library.

To je zbog načina na koji funkcionira optimizacija iCloud Photo Library. Kad je uključena dodatna opcija Optimize iPhone Storage, Apple će s vašeg iPhonea izbrisati slike i videozapise pune rezolucije koji se sinkroniziraju u oblaku.

Zatim će te slike i videozapise zamijeniti minijaturama koje vam nude pregled, ali ne i sami sadržaj.

Nadalje, kada onemogućite iCloud Photo Library na Appleovom proizvodu, dobit ćete jedan od dva upita: Ukloni s iPhonea ili Preuzmi fotografije i video .

Odabirom prve opcije s uređaja ćete izbrisati sve neoptimizirane fotografije i videozapise.

Naravno, možda neće biti zauvijek izgubljeni. Možete ih oporaviti iz oblaka uključivanjem iCloud biblioteke fotografija s omogućenim dvjema neobaveznim postavkama: preuzimanje i čuvanje izvornika .

Ovisno o tome koliko sadržaja imate u oblaku, to bi moglo potrajati puno prostora za pohranu na vašem uređaju. Prije nego što to učinite, pobrinite se da vaš iPhone, iPad ili Mac ima dovoljno mjesta.

Dodatno razmatranje

Nevjerojatno je da će Apple izgubiti bilo koju fotografiju ili video zapis pohranjen u iCloud. Slično tome, prilično je nevjerojatno da će iCloud ikad ići trbuhom za kruhom.

Ipak, pametno je imati više kopija slike ili videozapisa koji su vam posebno sentimentalni ili važni.

Možete slijediti naš vodič za stvaranje arhiviranih sigurnosnih kopija vaših iCloud datoteka kako biste se trostruko zaštitili. Nikada ne možete biti previše oprezni prema stvarima koje su nezamjenjive.

Najnoviji postovi