Kako koristiti vrijeme zaslona za "zaključavanje" svojih najosjetljivijih aplikacija

Svi su Appleovi uređaji dizajnom izuzetno sigurni, ali značajke šifriranja i sigurnosti na iPhoneu tvrtke obično dobivaju većinu reflektora.

Što ima smisla. iPhone su naši uobičajeni pratitelji - oni idu tamo gdje i mi idemo. Zbog toga je mnogo vjerojatnije da će ih izgubiti, oduzeti ili ukrasti.

Ali privatnost ne mora biti samo zaštita od krađe i gubitka. Što ako želite spriječiti ljude da pristupaju određenim aplikacijama, posebno onima koji vašu lozinku već znaju.

Nažalost, za aplikacije koje su dostupne na iOS-u ne postoji matična brava "lozinkom". No, uvođenjem Screen Timea u iOS 12 postoji zaobilazno rješenje koje bi vam moglo omogućiti da donekle oponašate tu značajku koja nedostaje.

POVEZANO:

  • Kako koristiti vrijeme upotrebe uz obiteljski plan dijeljenja
  • Kako resetirati lozinku za vrijeme upotrebe

Kako ga koristiti

Screen Time digitalni je alat za dobrobit koji korisnicima omogućuje praćenje upotrebe iPhonea - pa čak i postavljanje ograničenja kada mogu pristupiti određenim aplikacijama.

U ovom ste trenutku možda pretpostavili da ćemo iskoristiti potonju funkcionalnost. U osnovi, kada je aktivno Vrijeme zaslona, ​​možete "zaključati" određene aplikacije za koje je potreban pristup šifri vremena zaslona.

  • Otvorite Postavke na iPhoneu.
  • Dodirnite Vrijeme zaslona . Možda ga trebate dotaknuti Uključi vrijeme zaslona ako ga niste postavili.
  • Provjerite imate li lozinku za vrijeme zaslona. Ako ne dodirnete Koristi zaporku za vrijeme zaslona.
  • Dodirnite ikonu Ograničenja aplikacije . Provjerite autentičnost pomoću lozinke za vrijeme zaslona.
  • U izborniku Ograničenja aplikacije dodirnite Dodaj ograničenje .
  • Svakako odaberite sve aplikacije i kategorije .
  • Dodirnite Dodaj u gornjem desnom kutu.
  • Odaberite vremensko ograničenje od 1 minute. Provjerite je li omogućeno Blokiranje na kraju ograničenja .

U ovom će se trenutku većina vaših aplikacija automatski "zaključati" nakon jedne minute. Morat ćete unijeti šifru vremena zaslona da biste ih otključali.

To može smetati nekim, često korištenim aplikacijama. Imajući to na umu, evo kako dodati aplikacije na "bijelu listu" vremena zaslona radi lakšeg pristupa.

  • Otvorite Postavke
  • Idite na Vrijeme zaslona .
  • Dodirnite Uvijek dopušteno .
  • Pronađite aplikacije za koje želite da ostanu otključane - što znači da nećete trebati unijeti šifru vremena zaslona da biste ih otvorili.
  • Dodajte aplikacije na Uvijek dopušteno  kategoriji dodirom zelenu ikonu + .

Tehnički, ako želite "zaključati" samo nekoliko aplikacija, većinu svojih aplikacija dodajte u kategoriju "Uvijek dopušteno". Sve aplikacije koje nisu u ovoj kategoriji (pod naslovom Odaberi aplikacije:) bit će zaključane.

To je otprilike sve što postoji. Nije savršeno rješenje, ali djeluje i svojevrsni je trik.

Ako ga u bilo kojem trenutku želite isključiti, samo idite na Ograničenja aplikacije , dodirnite određeno ograničenje (i unesite zaporku) i dodirnite Izbriši ograničenje .

Par upozorenja

Govoreći o nesavršenosti, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati prije korištenja ovog trika za vrijeme zaslona.

Safari

Ako dodate ograničenje aplikacije pomoću vremena zaslona, ​​Safari može učiniti prilično neupotrebljivim. To je zato što iz nekog razloga ne možete dodati Safari u kategoriju "Uvijek dopušteno".

Safari možete otvoriti kad je aktivno ograničenje vremena upotrebe zaslona, ​​ali svaka web lokacija koju posjetite zatražit će obavijest o otključavanju.

Najbolji način da se to zaobiđe je jednostavno korištenje preglednika treće strane poput Google Chromea ili Mozille Firefox. Ali vaša kilometraža može varirati.

Skrivene slike

Imajte na umu da "zaključavanje" aplikacije Fotografije ovom metodom neće spriječiti druge aplikacije da joj pristupe.

Drugim riječima, njuškač zapravo ne bi mogao otvoriti aplikaciju Fotografije bez vaše šifre. Ali oni bi mogli vidjeti vaše fotografije putem Poruka, Facebooka ili bilo koje druge aplikacije u koju možete prenijeti fotografije.

Apple nema izvorni sustav zaštite medija, ali postoji mnoštvo aplikacija tipa "trezor" koje vam omogućuju zaštitu teksta, slika i videozapisa iza zasebne lozinke.

Najnoviji postovi