Kako "stvarno" zauvijek izbrisati dovršene podsjetnike na iPhoneu i Macu

U redu ljudi, većina nas je u jednom ili drugom trenutku udarila glavom u zid pokušavajući da podsjetnici nestanu nakon što završe. Označavanjem podsjetnika kao dovršenog neće se automatski izbrisati s popisa.

Također, ako ste potpuno novi u Appleovim proizvodima, može biti primamljivo pomisliti da je kompliciraniji nego što zapravo jest, ali zapravo je prilično jednostavan.

Povezano:

  •  Prilagodite opcije rasporeda Spark za odgode, podsjetnike i pošaljite ih kasnije
  • Kako koristiti podsjetnike na temelju lokacije u iOS-u + korisni savjeti
  • iPhone: odgovorite tekstom i upotrijebite odgovor porukom i podsjetnicima

Popisi i podsjetnici

U aplikaciji Podsjetnici možete stvoriti popise za organiziranje podsjetnika. Kada imate naporan dan s nekoliko zadataka koji su pred vama, zadatak možete označiti kao dovršen kako bi vam pomogao da pratite gdje ste sa svojim danom.

Dovršavanje podsjetnika i brisanje podsjetnika

Važno je napomenuti da dok označavanjem podsjetnika dovršite uklanjanje s popisa, podsjetnik neće izbrisati. Kad na dnu odaberete Prikaži dovršeno, opet je tu.

Ovo izgleda drugačije, ovisno o tome upotrebljavate li aplikaciju Podsjetnici na iPhoneu ili Macu.

Da biste izbrisali podsjetnik s iPhonea:

Prvo odaberite Prikaži dovršeno .

Na kraju odaberite emisiju koja je dovršena.

Zatim odaberite Uredi u gornjem desnom kutu.

Odaberite Uredi u gornjem desnom kutu.

Zatim prijeđite lijevo od krajnjeg desnog dijela stavke popisa.

Prevlačenjem ulijevo otvara se gumb Delete.

Odaberite crveni gumb za brisanje da biste izbrisali stavku i koja trajno briše stavku s popisa.

Da biste izbrisali popis na iPhoneu:

Prvo odaberite popis.

Odaberite popis za brisanje.

Zatim odaberite Uredi u gornjem desnom kutu.

Odaberite Uredi u gornjem desnom kutu.

Na dnu su crvene riječi Delete List.

Na dnu odaberite Izbriši popis.

Kad odaberete Delete List, pojavit će se prozor.

Odaberite Izbriši da biste dovršili brisanje.

Odaberite Izbriši da biste dovršili brisanje.

Na Macu

Na radnoj površini ili prijenosnom računalu Apple Reminders je znatno pitomija zvijer.

Da biste izbrisali podsjetnik, jednostavno istaknite ispunjeni podsjetnik koji želite izbrisati.

Označite dovršeni podsjetnik.

Zatim jednostavno pritisnete tipku za brisanje na tipkovnici i voila, nema je.

Sada podsjetnika više nema.

Ista stvar s brisanjem popisa.

Samo istaknite popis.

Popis će biti označen plavom bojom.

Pritisnite tipku za brisanje na tipkovnici i bam, gotovi ste.

Spisak je nestao.

Imajte na umu da u Podsjetnicima uvijek mora postojati barem jedan popis.

Na više uređaja

Ako ste prijavljeni svojim Apple ID-om na iPhoneu, iPadu i Macu, brisanje podsjetnika bit će izbrisano na svim njima, što je zgodno ako se radi o samo nekoliko podsjetnika.

Ako imate puno ispunjenih podsjetnika, dosadno je i dugotrajno ih sve pojedinačno brisati. Najlakši i najprikladniji način u tom trenutku je brisanje ispunjenih podsjetnika s Mac računala.

Nakon što se prijavite na iCloud.com sa svojim Apple ID-om, kliknite Podsjetnici.

Podsjetnici su ovdje u gornjem desnom kutu.

Odaberite popis da biste vidjeli ispunjenu karticu.

Kliknite strelicu pored dovršenog.

Nakon što ga odaberete, prikazuju se izvršeni zadaci.

Da biste izbrisali sve izvršene zadatke, odaberite Clear Completed.

Kliknite na brisanje dovršeno.

Tada će se pojaviti prozor da provjeri što radite i upozoriti vas da se ta radnja ne može poništiti.

U skočnom prozoru odaberite brisanje dovršeno da biste potvrdili brisanje.

Ponovo odaberite brisanje dovršeno i oni odlaze.

Zapamtiti

Jednostavna je zamka u koju možete upasti ako ne znate razliku između dovršenog zadatka i izbrisanog zadatka, ali samo znajte da dovršeni zadaci ostaju na vašem uređaju dok se ne izbrišu.

To ipak nije nužno loše. Neki će ljudi možda htjeti pratiti svoje izvršene zadatke i kasnije ih koristiti kao referentnu točku. Ipak je sve na vama.

Najnoviji postovi