Kako temeljito izbrisati stari iPhone za zamjenu ili prodaju

Trgovanje ili prodaja starog iPhonea može vam nadoknaditi cijenu novog uređaja. No prije nego što to učinite, poželjet ćete izbrisati stari uređaj.

Brisanje starog iPhonea čini se prilično jednostavnim - i jest. No, postoji nekoliko dodatnih koraka koje možete i trebate poduzeti kako biste bili sigurni da je sve stvarno izbrisano sa starog iPhonea i sigurno prebačeno na novi uređaj.

Povezano:

    Prije nego što počneš

    Ako je moguće, preporučujemo postavljanje novog uređaja prije nego što izbrišete stari.

    Prije nego što započnete postupak stvarnog brisanja starog iPhonea, toplo se preporučuje da prvo postavite novi uređaj .

    To vam može uštedjeti puno gnjavaže ako je vaš novi uređaj neispravan ili na neki način pokvaren. Barem ćete imati ispravni iPhone sa svim svojim podacima ako se prethodno ne izbrišete.

    To je također sjajan način da još jednom provjerite jesu li sve vaše postavke, postavke, aplikacije i podaci uspješno preneseni prije nego što se potencijalno izgube.

    Naravno, to nije uvijek moguće - ovisno o vašem načinu trgovanja ili prodaje.

    Zbog toga preporučujemo da se odlučite za metode zamjene koje će vam omogućiti da istovremeno imate oba uređaja tijekom postupka postavljanja.

    Napravite sigurnosnu kopiju iPhonea

    Prvo je prvo: napravite sigurnosnu kopiju uređaja. Ovo je najbolja praksa za gotovo svaku situaciju - bez obzira preuzimate li novo ažuriranje softvera ili idete na izlet kajakom.

    Sigurnosnu kopiju za iOS možete jednostavno stvoriti pomoću ugrađene značajke iCloud Backup. Također možete stvoriti šifriranu sigurnosnu kopiju koja će moći spremati osjetljivije podatke, poput zdravstvenih podataka.

    Zapravo nije važno koju ćete metodu odabrati ako napravite sigurnosnu kopiju uređaja prije nego što prijeđete na dodatne korake.

    Nakon što napravite sigurnosnu kopiju starog uređaja, preporučuje se da nastavite s postavljanjem novog iPhonea iz sigurnosne kopije prije nego što nastavite s ostatkom članka.

    Prebacite svoje aplikacije Autentifikator

    Prilično je uobičajeno zaboraviti prebaciti aplikacije za provjeru autentičnosti treće strane na novi telefon. Ali nedvojbeno je glavobolja ako zaboravite.

    Jedan od najvažnijih, ali zanemarenih koraka je prijenos aplikacija za provjeru autentičnosti treće strane na novi iPhone prije brisanja starog.

    Popularne platforme za provjeru autentičnosti s dva faktora, poput Google Authenticator, pričvršćene su na telefon s kojim ste ga postavili. Zbog toga brisanje uređaja prije prijenosa može dovesti do problema s pristupom vašim računima.

    Točna metoda razlikovat će se ovisno o platformi za provjeru autentičnosti koju koristite. Prijenos Googleova autentifikatora uključuje, na primjer, skeniranje QR koda na računalu i prebacivanje telefona.

    Svakako pripazite na upute specifične za vašu platformu. Najvažnije je zapamtiti da to morate učiniti prije nego što krenete dalje.

    Otkažite uparivanje s Apple Watchom

    Dobra je ideja razdvojiti Apple Watch prije poništavanja.

    Imate Apple Watch? Dobro je razdvojiti ga s iPhonea prije nego što ga izbrišete.

    • Provjerite nalaze li se iPhone i Apple Watch u neposrednoj blizini.
    • Otvorite aplikaciju Watch na iPhoneu.
    • Dodirnite Moj sat.
    • Odaberite Apple Watch s kojeg želite prekinuti uparivanje, a zatim dodirnite ikonu "I".
    • Taknite Unpair Apple Watch.

    Za potvrdu ćete morati ponovo dodirnuti. Također ćete trebati unijeti svoj Apple ID i lozinku da biste onemogućili zaključavanje aktivacije.

    Odjava iz usluga

    Brisanje iPhonea i deaktiviranje funkcije Find My iPhone teoretski vas odjavljuje s Appleovih usluga. Stvari, međutim, mogu poći po zlu.

    Zbog toga je vjerojatno pametno ručno se odjaviti iz Appleovih zapečenih usluga prije nego što nastavite.

    • Otvorite aplikaciju Postavke na iPhoneu.
    • Dodirnite Apple ID karticu s imenom na vrhu.
    • Pomaknite se do kraja i dodirnite Odjava.
    • Na kraju unesite svoj Apple ID i lozinku i taknite Turn Off.

    Ovo će vas odjaviti iz iCloud-a, Find My iPhone-a i raznih iTunes usluga.

    Vrijedno je napomenuti da nije potrebno ručno brisati ili odjaviti svoje programe ili usluge treće strane.

    Poslovi vođenja doma

    U ovom trenutku vaše podatke treba sigurnosno kopirati i sve relevantne usluge prenijeti na novi uređaj.

    Iako ovo nije nužno potreban korak, bilo bi dobro provjeriti svoje postavke i postavke na oba uređaja kako biste bili sigurni da je sve uspješno preneseno.

    Neke ideje uključuju:

    • Osiguravanje da su vaši zdravstveni podaci na vašem novom iPhoneu.
    • Pazite da su alarmi i vrijeme spavanja pravilno postavljeni na vašem novom uređaju.
    • Provjeravanje i osiguravanje da su lokalno pohranjene fotografije i bilješke prenesene na vaš novi uređaj.
    • Ako želite zadržati SMS tekstualne poruke, naprijed i pogledajte hoće li se i one prenijeti.

    Konačno, izbrišite svoj stari iPhone

    Jednom kada budete potpuno sigurni da su sve vaše aplikacije i podaci u redu, možete zaista izbrisati stari iPhone.

    Napomena: Ne izvodite ove korake na novom iPhoneu, već samo na starom. Ne želite izbrisati sav posao koji ste upravo učinili.

    Sad kad je sve sigurnosno kopiranje gotovo, možete zapravo izbrisati svoj iPhone i vratiti ga na tvorničke zadane postavke. (Ovo će također izbrisati sve eSIM profile na vašem starom uređaju, samo FYI.)

    • Otključajte svoj stari iPhone.
    • Pokrenite aplikaciju Postavke na starom iPhoneu.
    • Pomaknite se na dno i dodirnite Resetiraj.
    • Dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke. (Opet, ne tapkajte na novom iPhoneu.)
    • Unesite lozinku za iPhone ako se to zatraži.
    • Sada unesite svoj Apple ID i lozinku da biste uklonili iPhone sa svog računa.

    Ako ste posebno zabrinuti za svoju informacijsku sigurnost, svoj stari uređaj možete postaviti kao novi iPhone, preskočiti sve upite za prijavu i dvaput provjeriti jesu li svi vaši podaci pravilno izbrisani.

    Jedan od načina to je provjeriti iPhone pohranu i osigurati da je prazna. To možete učiniti u Postavkama -> Općenito -> Pohrana iPhonea.

    Nakon što se vaš iPhone izbriše i obnovi, možete ga mijenjati.

    Najnoviji postovi